domingo, 19 de julio de 2015

RETO ABC: "Kulanjango, el viatge de l'àguila" de Gill Lewis

Aquest llibre me l'he llegit per què era un dels llibres d'estiu del club de lectura (sí, estic en un club de lectura). La veritat és que pensava que la historia es narrava en primera persona des del punt de vista de l'àguila, i només es així en alguns punts.

Callum (no Gollum) és un noi que viu a Escòcia en preludis de l'any escolar que s'acosta. Així coneix l'Iona i (no, no es van a buscar un anell, ja us he dit que ell es diu CALLUM) troben un niu d'àguiles pescadores, que estan protegides i en perill d'extinció (i si us ho esteu preguntant no, les àguiles pescadores no pesquen amb canya). Són un mascle, una femella i una cria. Després d'un incident amb un arbre, han de monitoritzar amb GPS la femella i li posen de nom Iris (per la deesa, no per que sigui de 7 colors diferents). A partir d'aquell moment, l'Iris migra a Àfrica i el Callum la segueix des de la seva casa amb ajuda dels seus amics. En arribar a l'Àfrica, es perd durant un temps la senyal (sembla ser que l'àliga està fins als collons [amb perdó] del GPS) i així Callum coneix a Sauron (PER ÚLTIMA VEGADA ES DIU CALLUM) a una noia que es diu Jeneba (típic nom de nena africana) que l'ajuda a buscar l'àliga.

És un llibre bastant emotiu que per a mi té un lleuger toc a "Un puente hacia Terabithia", per la interacció de personatges cap a l'inici. És correcte al no excedir-se amb sentimentalismes i a la vegada té aquell toc que indica que és un llibre realista, que aquesta història podria succeir. Els personatges principals són una mica entremaliats de vegades, però tots són bones persones de cor.

Atentament,

PyroGear
Resultado de imagen de kulanjango

No hay comentarios:

Publicar un comentario